Sidor

måndag, april 25, 2011

Återseende!

Efter ett halvårs väntan... äntligen! Jag tyckte jag såg den påskafton, men då var jag inte säker. Men i går (påskdagen) kl 13 när jag stod och klippte ner clematisen så satt det en på den gamla eltråden. Det finns väl inget som gör en så lycklig som svalor. (Nja, kanske ett och annat då...) Undrar om de som byggde i stallet kommer tillbaks? De som bor på logen kommer säkert. Det är jädrans "spännande" att sitta där ute och packa hö när det finns ungar i bona och de skiter från 4 meters höjd precis intill en. Vi försöker lägga plast under träffytorna, så man vet ungefär åtminstone var man vågar vara.
Jag fortsatte som sagt med min rabatt och stenarna i eftermiddags. Nu är myrorna ordentligt uppvärmda och de kröp in i handskarna så jag fick hela tiden skaka ut dem. En kom åt att bita mig...
Sen var det faktiskt så varmt att det gick utmärkt att sola i trädgården. Flinga och Murre var med.
På kvällen grillade vi för första gången i år. Jag brukar lägga på "spillet" som blir när man skivar köttet, bara som det är och så blir det prima katt- och hundsmakbitar. Murre blir som ett lejon när det handlar om kött. Han vevar med tassarna kring tallrikarna och jamar det värsta han kan. När man ska ge honom en bit kan det hända att Flingas nos dyker fram snabb som en kobra för hon är också sugen och tycker inte att Murre behöver något alls. Hon blundar för säkerhets skull ifall han vill riva henne på nosen... Baggi vill inte alls ha kött. Han kan tänka sig en aning vispgrädde och ett par myntapiller i stället.


Vi har en "gamla-Bettan-grill" fast med tak och skorsten och blanka ben. Den är helt jävla livsfarlig, för den kan få för sig att säcka ihop precis som om den får ett benbrott. Den ende som kan med den är maken, både att gillra upp den och elda i den. Köpa ny? Aldrig i detta livet. Den är så inrökt och trevlig att kött och korv och fisk och bananer och marshmallovs och... blir underbart gott på den.

4 kommentarer:

 1. Det där med svalor är lite både och för mig. Har varit nära att krocka med dom ett antal gånger i stalldörren och håller på att halvdö...Låter som ni hade en bra dag..Vi har också en gammal grill som får hänga med år efter år och det blir gott. Här är det myntapastiller som gäller.
  Ha en bra annandag påsk, hoppas ni har sol.
  Norrlandskram!!

  SvaraRadera
 2. Det är ju förstås sant - de flyger som stridsplan. Vidare är de utmärkt "kattlarm" för man kan höra på svalorna precis när katt finns på gårdsplanen. Bara att öppna och släppa in stressad katt!
  Vi har sol!
  Kramar tillbaks!!

  SvaraRadera
 3. Svalor *lycka* Här finns då ingen svala så långt ögat når! Då får jag se till att fara ut på landet & dit skall jag ju snart *längtar*
  Sv; Tror du på fullaste allvar att den mannen lyfter en tass för att hjälpa till? Skulle inte tro det! Det jag lägger på plats, tja, det river Totte ner så fint *mutter*
  KramKramKraaaaaaaaaam!!!

  SvaraRadera
 4. Kommer du ihåg sketchen med Lena Nyman - Asfaltblomman tror jag den hette. Det blir nog så för dig... ;)
  Som Totte gör beter sig väl de flesta karlar...
  Kramkraaaam!!

  SvaraRadera