Sidor

torsdag, april 14, 2011

Så sjuk...

...som en sjuk karl kan väl ingen vara. Vår konsult irländaren kom idag och efter att ha ringt på den jävla förlåt klockan (!) så meddelade han genast att han var sjuk och hade vi några piller? Typiskt snåljude, han kom ju precis hemifrån. Någon gav honom två Panodil... de nyttar enligt mig inte ett skit, men så blev vi ju av med det möget. Han satte sig inne på mitt rum och jag rastade honom rätt så bra i en timme eller två. "Överlever du till kl 16?" undrade jag i inte alltför medlidande ton. "Vad gör vi annars?" undrade han och det tålde ju att fundera på. Ungefär kl 11 påträffades han i korridoren och då frågade han vad det serverades för lunch inne på restaurangen. "Ingen aning" sa jag, "men eftersom du är sjuk ska jag i min oerhörda godhet ta reda på det." Han tittade dystert på mig, men log en liten aning. (Aha - livstecken) "Soppa..." Det passar bra sa han med tonen av en döende. "...med ostkaka, äter du det" Det måste man väl vara infödd för att uppskatta? "Näää, inte ostkaka" - nu stönade han som om slutet var nära.
När det var dags för mat så visade det sig att man kunde slippa ostkakan och få paj i stället. Det blev han pigg på! Han diskuterade med Myran vad det var för fyllning i den. "Blåbär" föreslog han. Han tyckte det var gott så han åt en stor bit! "Nä, det är rabarber" sa Myran och åt en rejäl bit hon också.
Båda hade emellertid fel  - det skulle de bli varse lite senare.... Det var nämligen.......................katrinplommon!!

                                                                                                                

5 kommentarer:

 1. Såå sjuk verkar han inte ha varit med tanke på aptiten. Kanske bra med katrinplommon...Här på lassa, till frukost idag, var det en patient som sa att...idag ville han bara äta katrinplommon.
  Och panodil hjälper föga =)
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Hahaha dem sket på sig hahahaha rätt åt dem hahahah
  Nu fick jag så där igen....ingen etikett som kommer upp om vem jag är, så det får väl bli anonym då dá :)
  KramKramKraaaaaaaaaaam!!
  Nina

  SvaraRadera
 3. sv. Helena: Nä, äta kunde han. Om du kommer ihåg vad jag skrivit om den mannen tidigare så var det ingen vidare idé att ge honom katrinplommon... Någon blev av med sina värdelösa Panodil i alla fall
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. sv Nina: Jasså du är anonym nu igen. Det är jag själv också här ibland. Inte vet jag varför, för jag loggar aldrig ut på hemdatorn. Blåbär och rabarber va....
  Kraaam!!

  SvaraRadera