Sidor

lördag, april 23, 2011

Påskbröllop

Ja, inte för mig alltså, men bröllopssäsongen inleddes i dag med körning från vår församlingskyrka till bygdegåren fem km hemifrån. Ja, jisses, tiden går... Det är 27:e säsongen maken kör bröllop och 19:e för min del!
Men det var bara andra bröllopet för friesergossarna så det gäller att ligga före och vara väl utrustad för de där två spolingarna har en del friska idéer. Vi har slipat på planerna och jag har väl varit lite nervös den här gången, men som sagt - bättre att vara beredd. Då stod vi alltså på gården hos bonden som bor intill kyrkan:

Här har vi vår lilla församlingskyrka


Aningen suddigt, men så här ser det ut uppifrån gården. Det vita luddet framför kyrkporten visar att brudparet kommit ut. det är snart dags för oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fast vi varmkör så länge. Vi kommer aldrig fram förrän brudparet är vid grinden, kramarna avklarade och  risgrynen kastade.   
Här syns hela ekipaget.
 
 
 
 
 
 
 
Och lite mer i närbild. Thymo är högerhäst och Vincent är närmast kameran.
Nu är det dags!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så är vi då på väg genom vårlandskapet. Solen skiner från klarblå himmel. Här bor vi! En km till höger på denna bilden, faktiskt.
Det stod folk längs vägen och på två ställen hade de dukat bord med champagne och hyllade med höjda glas och hurrade för brudparet när vi kom förbi.
 
 
 
 
 
 

Och efter en mils körning är vi framme vid den lilla bygdegården. Ser vacker och oskyldig ut, va? Kom nu  ihåg att lagen slutar härute... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jaha, då var vi klara. Bara att lasta hela rasket igen och köra hem. Det gick ju bra det här. Hingstarna skötte sig fint och gjorde ett maffigt intryck. Folk kom inte så nära dem idag - de har tydligen en annan utstrålning i år...
14 kommentarer:

 1. Så otroligt vackra!!! Min absoluta favoritras!!
  Duktiga dom va!!!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Fina bilder, ha en fortsatt trevlig helg nu

  SvaraRadera
 3. Såå otroligt fina ni är, får nästan ståpäls...och vilken tur med vädret och sen skötte dom sig utmärkt. Fina bilder =)
  Ha en bra dag!
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. Sv Åsa: De är vackra och vet om det också =) Visst är det en trevlig ras. Både utseendet och lynnet. Ja, de var duktiga. De är bara 5 år.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Sv Vicke: Nämen va´ trevligt besök! Ha en bra helg du med!

  SvaraRadera
 6. Sv Helena: Då är du nog hemma. Hoppas allt gick bra och är bra med dig/er!
  Det blev faktiskt en väldigt lyckad bröllopskörning på alla sätt.
  Många kramar!!

  SvaraRadera
 7. Faaaaaaaaan Kajsa vad fina dem är! Jag fullkomligt njuter av era vackra hingstar *puss* Längtar ner till Skåne, vill träffa dina raringar :)
  Sv; Jag njuter massor nu när tänderna är på väg att ryka all världens väg. Kanske är det dem som gör att han blir lite lös i magen...äsch, ingen idé att spekulera, bara att konstatera, så är fallet :)
  KraaaaaaaaamKramKram!!

  SvaraRadera
 8. Kommer du hit ska du få köra dem!
  Kramkraaaam!

  SvaraRadera
 9. Vackra, vackra hästar i ett vackert landskap!
  Njuter av bilderna :)

  SvaraRadera
 10. Svar. då får du lägga upp en ny länk, den här gången ska jag försöka att inte radera bloggen

  SvaraRadera
 11. Inte om, utan när! YES YES YES jag vill att det skall bli Juli NUUUUU!
  KramKramKraaaaaaaaaaaaam!!!

  SvaraRadera
 12. Sv Lippe: Visst är det vackert ute om våren...

  SvaraRadera
 13. Sv Glimz: Det BLIR snart juli!!!!
  Kramkram!

  SvaraRadera