Sidor

lördag, april 02, 2011

Idag: VÅR

Du milde! Milt, vindstilla, mulet först som sen blev nästan blå himmel och så +14'. Vi gick ut och plockade in dagens förlorare - det vill säga friesarna som vi tänkte skulle arbeta lite. Påskafton ska de vara bröllopshästar, så det kanske är bra om de inte är helt förvildade...
De såg lätt resignerade ut i stallet men skötte sig utmärkt bra alla 9 km vi körde. Det är väldigt milda och rara varelser trots att de är femåriga hingstar och skulle kunna ge en händerna fulla om de ville.
Vovven kollade över sitt gamla benförråd som han säkert inte har kunnat gräva i på flera månader. Rätt som det var krafsade hon upp ett ohyggligt gammalt kycklingskrov från en rabatt. Var hon fått det ifrån är en gåta, för här serveras absolut inget sådant till henne. Sen kom hon med ett annat fynd, ett spetsigt ben av okänd härkomst. Det grävde hon ner vid katthålet...
Så åt vi fläskpannkaka till middag och sen "dog" vi i fåtöljerna. Murre provade musklerna till grytskåpet som är ett hörnskåp med kraftigt magnetlås. Han tog i och klick så öppnades det. Sen gick han direkt. Det störde honom antagligen att det var stängt.

4 kommentarer:

 1. Började bli orolig du inte tänkte skriva nåt ikväll...men vips...
  Härligt med friserkörning låter som en friskus-upplevelse. Vovvar kan nog hitta det mesta som luktar.Kanske höns från gården var ung.. Guu så gott med fläskpannkaka sånt får man inte här...suck. Skutte har ett skåp han nödvändigt skall öppna hela tiden. Slår med tassen tills han lyckas få upp det, då är han nöjd.
  Go-natt Kram

  SvaraRadera
 2. Det är lite speciellt med friesarna för man kan köra dem i snabbt tempo utan att de faller ur formen.
  Jag tror rovfåglar tappar ner en hel del som Flinga sniffar upp och återanvänder. (Usch...)
  Nä, fläskpannkaka får/gör man väl bara hemma men du får ta igen det =)
  Kramar!!

  SvaraRadera
 3. Jaha, där har du vår & jag får dras med regn rusk & snålblåst! Det känns inte ett dugg rättvist som jag får lov att tycka något i detta :( Men en härlig sökdag i skogen har jag haft trots vädret =)
  KramKramKraaaaaaam

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte problemet med våren ;)
  Då gick alltså både matte och vovve som spjut på spårsträckorna!!
  Kramkram!

  SvaraRadera