Sidor

onsdag, april 13, 2011

Wild wild west...

Var det inte sant det där med bössan på heavyhorseföreningens årsmöte? Jooodå, det var det visst!! Så här var det:
För inte särskilt många år sedan skulle alltså årsmötet gå av stapeln i en by med "gästgifvaregård" inte alls långt ifrån Hex´s bostad... En av farbröderna "Måns" var gammal hingsthållare och nu hade han retat upp sig på domaren "Kjell". Vid sommarpremieringen hade Kjell satt en annan hingst före Måns´ och sedan hade det visat sig att vinnaren hade dålig fertilitet... minsann...  (hingsten alltså, gubbarnas fertilitet går jag inte in på även om jag vet en del om den också) Måns är alltså förbannad sedan ett halvår tillbaks. Måns tar med studsaren till årsmötet!!
Mötet öppnas och snart har Måns arbetat upp sig ordentligt så han tar fram bössan och inte direkt sticker den i näsan på Kjell men åtminstone visar den inomhus i folksamling. Jag har inte hört att folk skulle blivit  särskilt skrämda, men Kjell fick ju viss ångest... Hans kvinnliga domarbiträde var också på mötet och det ångrade hon nog för hon fick veta vad hon var för en "so" och andra inte fullt lika milda tillmälen... (och i detta fallet var Måns inte helt ute och reste...) Måns hoppar och gal och skäller ner Kjell och suggan -nä förlåt- nå´t kopiöst. Någon ringer efter polisen. Kanske krögaren för han var väl inte så pigg på att få en kula i inredningen. Polisen kommer faktiskt!  Under tiden har Kjell och kollega åkt därifrån som tur var alldeles levande. Folk har piggnat till ofantligt av dramat och Måns har satt bössan i farstun. Polisen åker igen för det går inte att bringa reda i vad som hänt och vem som vill anmäla vem och för vad. Årsmötet avslutas och middagen serveras och alla är glada. Studsaren står kvar där i farstun lutad mot väggen.
Tyvärr hade jag inte förmånen att vara ögonvittne till allt detta, men jag har skrivit enligt Lars´ berättelse och jag vet att han skulle bli nöjd och nicka att "precis så var det" 

4 kommentarer:

 1. Ja där kan man verkligen snacka om Vilda Västern...haha åtminstone nåt att prata om lång tid framöver. Lite kul när det händer nåt....ingen blev ju dock skadad.Hoppas allt är bra och att solen skiner...här öser regnet ner.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Yiihhaaaaaaaaaa!! Får sätta upp saloonsdörrar på gästgiveriet, om det inte redan finns!

  SvaraRadera
 3. ...ingen skadad och ingen speciellt berörd... Blev som sagt en bra historia av det där.
  Lite sol här och kyligt
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gästgiveriet har bytt ägare och ärsmötet hålles nu på annan plats...

  SvaraRadera