Sidor

söndag, februari 06, 2011

Mörklagt

Där går man fredligt i stallet och pysslar på kvällen. Plötsligt - blipp - svart. Nämen det var väl trevligt med strömavbrott... Gris också, undrar om det är ett kort eller ett på timtal. Maken som är ute på logen och väger upp hö hörs så tyst: "Var är jag?" Ja, det kan man ju fråga sig. Jag öppnar dörren till sadelkammaren och kan hitta den stora strålkastaren. Men titta, det lyser ju i huset. Jah, en strömkrets ute, då. Kollar säkringarna och fäller tillbaks den som löst ut. Stallet tänds... stallet slocknar. Prova igen. Samma sak. Vi släcker lite här och där och provar igen och det mesta lutar åt att det är kvicksilverlampan över dörren på baksidan som gör att säkringen fäller ut. Vi provar att tända där ute igen när hästarna ska in för det underlättar ju en del... det funkar nästan hela tiden, men när hingstarna precis kommer fram blir det mörkt igen. De är rätt sansade så de går att övertala in i strålkastarsken.


Jag har en viss aning om vem som varit framme och fixat med ledningarna......för visst har vi sådana här på sina ställen.


För några år sedan hade vi en halvtam som satt i spolspiltan varje kväll och när man kom ut och tände ljuset så sprang den i lagom takt ner längs stallgången och ut på logen.


Jaha det blir att ringa Anticimex och elektrikern i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar