Sidor

måndag, juni 13, 2011

Dem ersten Tag

Jahaja, då kom dagen U - U som i Ullrich... Efterlängtad var han ju. Jag putsade upp mig noga i morse och tog min näst finaste eyeliner, Max Factors false lash effect mascara och mitt för säsongen finaste läppstift. Jag menar, det skadar ju inte att vara förberedd...
Då börjar vi veckan med två nya (tjejen från Ungern kom också) alla är väl förberedda, pigga på att lära upp de här på nolltid, rustade och klara NU kör vi. Gör vi inte, nej, för två "gamla" var "sjuka". En var svullen i benen (!) och en vet jag inte, men hon kunde ringa senare och prata i gott och väl en kvart. Glöm för övrigt inte Myran som är på sjukhus. Och jag är inte ett dugg elak som vågar kalla dem "sjuka"... Gissa hur det blev för oss andra med två man kort? Funkar det att ta hand om två nya då? Va? Det funkar så där kan jag säga... Ullrich och (ska vi kalla henne) Vanda blev visade runt och när de kom in på mitt rum flinade jag som en idiot stramade jag upp mig och hälsade så fint så! Ullrich tog i hand och sa "vi har ju träffats" Jag flinade vidare som en idiot sa "ja, det har vi" Olivia stod i bakgrunden och såg spetsfundig (jag är sista generationen som kan det ordet) ut. Det här spårar visst ur lite märker jag.
Ullrich var så normal och trevlig så jag får inte ihop nå´n rövarhistoria idag i alla fall. Han har då sin gamle strövare (!) som är 14 år och en katt som är lika gammal. Han älskade alla sorters djur sa han och sen berättade han rövarhistorier som faktiskt var rätt kul! Inte dåligt första dagen. Såhär långt är det alltså OK-stämpel på honom.
Gick verkligen dagen friktionsfritt då? Neeeee, det gjorde den icke. Vanda skulle vara inne hos mig och kollegan på eftermiddagen och titta hur vi jobbade och kollegan får av detta fullständig spatt. Hon går i spinn och överarbetar, överkorrigerar, låter Vanda jobba med påföljd att det hela (såklart) går svinsakta, sätter sen ansiktet fem centimeter från Vanda när hon ska förklara (vilken syn), tuggar i bordet, trillar ur bildprogrammet, rusar runt och lånar, rullar sig på golvet,  kliner* överallt med smutsiga fingrar, rullar sig på golvet och är som mest 30 minuter försenad. Hex är inte överraskad men ganska retad. Hex meddelar Olivia att detta går jag inte med på fler gånger. Hex går från jobbet starkt försenad. Jag jobbar över utan att blinka när det beror på att man har mycket att göra men fanken inte när det beror på att kollegerna inte kan bära sig normalt åt.
Imorgon är Vanda hos Tålig. Gudrun har fortfarande svullna ben, Smilla har fortfarande jagvetinte och Myran är på sjukhus. Lord have mercy...
Ja, alltså detta är inte långt ifrån hur kollegan betedde sig. I trappan ser man dessutom övrig personal. Själv är jag inte med på filmen...

6 kommentarer:

 1. Hahahahaha!! Kommer du ihåg när man var liten och fått en klänning med "snurrkjol" på!!? Tänk om man då vetat att man utförde en turkisk dans där på köksgolvet :)
  Jag tycker att spetsfundig är ett ord som
  nyttjas alldeles för sällan!
  Man kan ju inte låta bli att undra hur det blir på jobbet imorgon ;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter mest som en exhalterad border collie... och var har du hittat den turkiska filmen Hahahaha
  Men jag säger bara UUUlrich..han håller måttet..so far so good =)
  Och "svullnabensjukan" help!!
  Kramen!!

  SvaraRadera
 3. Vilken jäkla snurr. Om det är lika snurrigt varje dag på jobbet, får ni nog binda fast Ullrich om han ska stanna på sin post! :)

  SvaraRadera
 4. Sv Lippe: Visst var man jättefin i sådan klänning. Då var det ju inte flickaktig fåfänga utan riktig dans när man snurrade =)
  Spetsfundig borde återerövras!
  Kram!

  Sv Helena: Ja, faktiskt - en helt speedad bc är en bra liknelse. Eller dervisherna...
  Ullrich verkar normal - kan detta hålla?
  Svullna ben, va. Nä arbetsskygg heter det.
  Kramar!

  Sv veiken: Ullrich missade som tur var denna show annars hade han nog börjat fundera...

  SvaraRadera
 5. Äntligen kom dagen D då U kom :) Men vad är det för sillekrokar du har till kollegor?! Ge dem lite vitaminer till jul, så kanske dem friskar på sig :D
  Sv; Jo visst serru, fint skall de vá *asg* Å Tott har redan lämnat in ett klagomål :(
  KramKramKraaaaaam!!

  SvaraRadera
 6. Det är den sortens kolleger som blir "sjuka" när de ska vara på ett ställe som kräver lite snabbhet... Grrr.
  Fast U verkar pigg på att jobba!
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera