Sidor

söndag, juni 26, 2011

Nedräkning...

...för nu börjar sista veckan innan semestern. Dessutom har vi "sommarschema", så alla jobbar 7.30 - 16.00. Det innebär att man är i kondition att starta nya projekt när man kommer hem på eftermiddagen.
Idag var vädret betydligt trevligare än igår så vi körde friesarna en lång runda. Vi mötte en av bönderna här med sin enormt stora fälthack. Givetvis körande på vår smala asfaltväg. Det där skulle aldrig gå. Ett av ekipagen var tvunget att ta sig av vägen. Gissa vilket!
Nå´t i den här stilen. Han körde med ena sidans knivar ute och passade på att hugga i diket under tiden. Jag sa en del fula ord för det fanns ingenstans för oss att köra in. Hästarna blir inte rädda, så det är inte det,
men det fanns helt enkelt inte plats att mötas på vägen. Vad händer då? Jo, Thomas som är en vardagshjälte och alltid beter sig mycket klokt när han ser oss med hästarna han styr upp denna jättemaskin på åkern och ställer den där så vi kommer förbi! Han är för snäll!

5 kommentarer:

 1. Vilken monstermaskin. Tur ni har trygga hästar. Vår "Biffen" vi hade för några år sen hade kastat av dottern och galopperat tills han inte hade krafter kvar. Skönt att du snart får semester... men se till att du inte har FÖR många projekt som väntar. Vila e viktigt//Bamsekram!

  SvaraRadera
 2. Jippi snart får du semester .... och vilken dundermaskin, några sådana finns inte här uppe. Hästarna sköter sig exemplariskt, men så är de vana vagnsdragare också.
  Kramar!!

  SvaraRadera
 3. Sv Hulda: Det är förstås lättare när hästarna är två -eller fyra, för de blir trygga i varandra. Men maken hade också en så´n där "hjälte" för många år sedan som vände för joggare och vedstaplar och cyklister och...
  Jga ska nog vila mig =)
  Kramar!

  Sv Helena: YES - semester! Thomas har flera jättemaskiner som egentligen är lite klumpiga här också. De passar bättre på slätten längre söder- och västerut där fälten är enorma! Friesarna är ovanligt coola, de bryr sig inte om trafik och traktorer alls.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Vilket jätte monster! Imponerande att inte kusarna brydde sig över huvud taget, det har ni gjort bra!
  KramKramKraaaaaaaam!

  SvaraRadera
 5. Ja det har vi, men de är grundtrygga också. Och bonden är klok!
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera