Sidor

fredag, juni 17, 2011

Tur...

...att jag var ledig idag så jag kunde ta igen mig efter gårdagens eskapader. Ja, kära nå´n, undrar om Ullrich hann få in den där ankosen i bilen? I så fall blir det inte enkelt att få rent mattorna. Det vet man ju. Maken sparkade ut mig i gräset en gång när jag hade lyckats dra in hundskit i hans bil.
För övrigt gjorde jag ingen större nytta idag. Det regnade faktiskt, så man kunde hålla sig inomhus utan att samvetet slog en alltför mycket.
Bredvid vår gård ligger fält med vall, alltså presumtivt hö eller ensilage eller hösilage. En av bönderna har en förmåga att hugga när det ska regna nästa dag. Och jahadå, igårkväll var det hugget och idag regnade det. I kväll var åtminstone hälften plastat och klart. Det gör inte så jättenycket numera med lite regn om man ska plasta, men det är ju trevligare med torr vara. Hans kossor kanske gillar halvt regnskadat foder. För ett par år sedan misslyckades han så kapitalt att alltihop fick regn i veckor. En dag såg jag hur han gick omkring och sparkade i strängarna så det svarta gräset rök...
Tur man inte odlar själv, det är lugnare att köpa hö.

6 kommentarer:

 1. Det är nog tur för bönderna att dom har sina vita balar numera...då har vädret inte samma betydelse även om det är bättre med sol såklart.
  Nä, låt andra sköta odlingen det är nog med att lasta och stapla det man köpt..
  Hoppas vädret är bättre idag annars får du ta en "softardag" med de fyrbenta =)
  Kramen!

  SvaraRadera
 2. Visst är det tur att man kan plasta, till kossor är det ändå bättre än hö.
  Vi brukar lyckas få köpa fint riktigt hö i rundbalar utan plast.
  Man vet inte riktigt om det tänker regna eller ej. Det är åtminstone ganska varmt.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Den där känslan har inte riktigt infunnit sig här hemma ännu. Jag menar med att sitta inne & inte få dåligt samvete när det regnar ute, det regnar ju för böveln aldrig här ;) Nå, inte pipa över det, det kommer nog att komma vatten här också, tids nog. Tur man inte är odlare :)
  Sv; Dem var stora som dem var, räckte gott & väl för att skrämma mig också :) Skall ta mig en tur dit igen :D Vi behöver stärka oss *asg*
  KramKramKraaaaam!!

  SvaraRadera
 4. Sol är bäst!! Om man inte odlar som sagt.
  Samvetet slår mig alltså inte kraftigt, bara en aning ;)
  Kraaaaam!

  SvaraRadera
 5. Jag undrade vad ankoset var, så jag skrollade ner och fick mig ett gott skratt! Jag vet hur det känns nä rman skrattar så det knyter sig i magen och jag antar att det var så DU gjorde! :) Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 6. Precis! Hela situationen var helt barock och växte liksom mer och mer.
  Tack detsamma!

  SvaraRadera