Sidor

onsdag, juni 22, 2011

Fotonostalgi här också

Hex har ledig dag. Hex har ett dammigt hus med grusiga golv. Hex städar. Hex läser bloggar. Hex´s bloggvänner fröken Hulda och Helena visar gamla kort där det ena är trevligare än det andra.
Hmmmm... städa är tråkigt, fotografera och trixa med datorn är roligare. Nu ska vi se här:

(Och så såg vi att det gick inte att lägga in bilder på Blogger under hela eftermiddagen)

Jag har minsann också varit liten och snäll! Långt, långt innan jag upptäckte hur kul det är att jävlas med folk som tror de är förmer än mig samt pina en och annan överlägsen chef...
Se här då. Mitt föräldrahem som farfar och farmor köpte ca 1900. Detta flygfoto är nog från mitten av femtiotalet.

På den gården var alltså far född. Här står han i hagen med sin yngsta syster. Det var sju barn i syskonskaran och far var yngst. Detta kort bör vara från slutet av trettiotalet. De där hästarna användes alltså i jordbruket.

Och så från mors album. Då skrev man fint under bilderna vad de föreställde. Synd inte årtalet står där. Bör vara omkring 1933. Mormor är kvinnan stående längst till högeroch bakom henne skymtar morfar. Mor sitter som trea från vänster och har sina två yngre syskon på var sida om sig.

Fantastiska minnen detta. De där papperskopiorna har hållit i alla år. Undrar hur det blir med våra fina datafiler?

5 kommentarer:

 1. Sååå söt å vilka ögon :)

  Känner att jag måste leta upp flera gamla kort. Jag lovar... jag är mycket noga med att minst en gång i veckan föra över "viktiga" foton på ett USB-minne som jag bär med mig i väskan ifall datorn skulle explodera eller nån annan olycka inträffa. Vilken katastrof det vore. Man kanske inte hinner få med sig album. Jag har en idé... att på hatthyllan ha en korg eller liten väska där allt av värde såsom foton/album ligger och som jag lätt kan slita med mig om det t.ex. börjar brinna. Fattar att jag inte kommit till skott ännu. Dessa saker går ju ALDRIG att ersätta.

  SvaraRadera
 2. Så himla fina bilder..och en "riktig" skånegård där husen står i vinkel. Vem bor där idag?
  Försökte också hitta en bild med arbetshästar men lyckades ej..
  Och du ser också så
  snäll och oförstörd ut =)
  Kramen!!

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad jag har för fel, men jag blir så rörd när jag ser "gamla" fotografier, det blir lite darr på känslosträngen, skumt.
  KramKramKraaaaaam!!

  SvaraRadera
 4. Sv Hulda: Man skulle absolut ha en väska med oersättliga album på en speciell plats. Vem tänker på att få med sig sånt i en paniksituation?

  Sv Helena: Själva korsvirkeshuset har bjälkar märkta 1790! Jag sålde 1991. De som köpte det skiljde sig och sålde till en dam. Hon bor där nu. Jag har varit och tittat. Det är lite för renoverat för min smak.
  Kramar

  Sv Ninz: Det är för att det var "förr i tiden" =)
  Kraaaaaam!!

  SvaraRadera
 5. Sv; Lilla grå slipper flyga till himlen :'(
  KramKramKraaaaam!

  SvaraRadera