Sidor

lördag, juni 04, 2011

Kvällstjänst...

...för hästarna alltså. Och för oss också följdaktligen. Eftersom det nog blev ca +23´ här idag så fick vi spara körningen tills i kväll. Det är egentligen en trevlig variant. Det är underbart vackert att vara ute på sommarkvällarna. Hästarna tyckte kanske att det var väl taskigt att behöva arbeta så sent... Två av halvbloden blev "förlorarna". Vi spände för och efter knappt en km tyckte jag att det väste om hjulen. "Har du lossnat handbromsen helt?" frågade jag maken. Vi kör med maratonvagnen och den har faktiskt handbroms/parkeringsbroms som dras åt med en vev under kuskbocken. Maken lutade sig ner och skulle kolla detta och givetvis gjorde ena hästen ett skutt för en bubbla i asfalten precis samtidigt. Maken har kört hästar ett par gånger i veckan sedan 1982 men nu lyckades han tappa pisken. Där landade den på vägen och gissa  vem som fick hoppa av och hämta den? Jag undrade hur han lyckades med en så´n bravad och givetvis var allt mitt fel eftersom det var jag som påstått att handbromsen låg åt. Sen kom vi ett par hundra meter till och då sa det pling och så matades en tappad hästsko ut bakom oss. "Stoooppp" "Va?" sa maken. "Någon tappade en sko" Jaha, inte min häst som tur var. Och så var det dags att ränna av igen och bärga fyndet. Vi körde rundan ändå utan problem för hovslagaren hade liksom inte varit nära den foten på rätt länge, nej... I morgon skor maken sin häst!

10 kommentarer:

 1. Hahahaha.. smedens häst och skomakarens barn!
  Syrrans häst fick oxå kvällstjänst idag pga värmen :)

  SvaraRadera
 2. Det där med smedens häst är absolut sant! "Vi tar det imorgon" säger maken, men den dagen kommer sällan före att hästen tappar skon. Då kommer den i gengäld på i stort sett omedelbart.

  SvaraRadera
 3. Jag tror nog dem uppskattade kvällstjänsten om dem hade fått jobba på dagen, så hade dem gått under av värmeslag. Tur maken fixar dojorna på kusen :)
  Sv; Det var inte ens avstängt & vi fick inte gå på loftgången över huvud taget, på hela dagen var det tänkt!
  KramKramKraaaaaaaa!!

  SvaraRadera
 4. Tur vi inte hade någon bröllopskörning i dag. Det är inte nå´t vidare när det är väldigt varmt, men har vi en är det bara att se glad ut.
  Maken han stönar och stånkar och har sig när han ska sko hemma, men jag påminner honom om vad han hade fått betala om han inte kunnat sko själv =)

  SvaraRadera
 5. Just det ..det är inte billigt med hovslagare. Nä det hade nog varit hett att måsta ha på finkläder en dag som igår hos er. Här har vi 9 grader i dag. Funderar nästan på långkalsonger =)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Sv Viktkamp: Tur det inte var en bröllopskörning... =)


  Sv Helena: Visst är det underbart att klämma in sig i full (tävlings)mundering och prestera i +25´eller mer!!
  Bra hovslagare är dyra... Här i Skåne är det väldigt hästtätt så en del tror att de kan vara extra dyra... och inte alltid bra. Tur man har en "automatisk" =)
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Sv; Han är man & vet inte hur man sätter på sig kalsongerna rätt *moohahahaha*
  KramKramKraaaaaam!!

  SvaraRadera
 8. Sv; Glömde juh! Du har helt rätt Trazan & Banarne har sjungit den sången :)
  KramKramKraaaaam!!

  SvaraRadera
 9. ...eller så har han väldigt brått och rycker till sig allt i fel ordning och när han har monterat på sig den där heltäckande overallen så giter han inte ta av den igen =)
  Har du förresten sett dessa? http://www.djungelbandet.nu/ Fantomen lever och jag har sett honom!! (De är faktiskt riktigt BRA)
  Kramkramkraaaam!

  SvaraRadera