Sidor

onsdag, juni 22, 2011

Filmtajm

Maken åkte till vännen Nisse som fått förfrågan om vi kunde bidra med hästar, vagnar och kusk i en film om "någon skånsk by". Nisse nöjer sig ofta med "äran" att få vara med i sådant där. Maken är gammal säljare och tar bra betalt. Nisse hade nog tänkt sig att vi skulle använda hans bruna halvblodsvalacker som visserligen är hyfsade vagnshästar men enligt maken "gethalsade och går dåligt fram" Tyvärr kan det väl ligga något i det... 
Bröllopskörning från Öveds kyrka sommaren 2008
De har sina goda sidor också. De är till exempel bra på att stå stilla och jagar inte upp sig för något. Nu ville Nisse att dessa hästar skulle vara med i två inspelningar. I ena scenen skulle hästarna stå still. Aha, det kan dessa! I andra scenen skulle det vara finkörning för "bättre folk" och filmas vid Örenäs slott Maken trollade fram en bild på frieserhingstarna och filmgubben blev alldeles överförtjust! "Ååååhhh vilka hästar! Dem ska vi filma vid slottet! Och de är svarta. Det gör sig allra bäst på film" Nisse skar tänder. Maken gnuggade händer. Maken tog bra betalt. Friesarna åker till Örenäs 4:e juli!
Samma vagn, samme make - inte samma hästar...

8 kommentarer:

 1. Dessa vackra djur. Har ju varit "hästmamma" i drygt 13 år men sista pärlan såldes hösten 2009 när dotter tagit studenten, kassan blev sämre och hennes tid räckte inte pga jobb. Underbara år men jag saknar inte morgonfodringarna i -20 grader

  SvaraRadera
 2. Så vackra djur och så trevligt! Det är rätt - får dom vad dom vill, så ska det kosta! Tänk.....häst och vagn.....härligt!

  SvaraRadera
 3. Men de ÄR så snygga så att man ryser!! Maken är smart som tar betalt tycker jag och Nisse är....ska vi säga att han inte är lika smart? Och har inte lika fina hästar! Fast dom kan vara jätte mysiga ändå!! Ifall Nisse läser så han inte blir ledsen för att han har getnackade ök..

  SvaraRadera
 4. Det blir ju roliischhh och vi hoppas verkligen att du är med och fotar både slott och pållar. Den 4:e är vi på Sahlgrenska, önskar jag vore på Örenäs slott istället och fick se allt "live".
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Sv Hulda: Det är onekligen massor av glädjeämnen med hästlivet. Utom då det där sista du skriver.... =)
  Kram


  Sv veiken: Man lägger ibland en hel dag på de där inspelningarna plus bensinkostnad. Hästarna är tränade och tvättade och piffade! I en filmbudget är de pengarna ingenting. Och i filmen visas sen ett par sekunder häst!


  Sv Lippe: Tack! Nisse har drivit ett stort företag framgångsrikt sen 50-talet. MEN han bländas av adliga namn och kändisar så de debiteras lägre. Enligt maken och mig ska ju dessa betala lite mer... Hans hästar är faktiskt mycket rara och kunde med rätt daglig träning säkert gå att "böja om" i hals och rygg.

  SvaraRadera
 6. Sv Helena: Genau! Jag ska fota!
  Det önskar jag också... väldigt, väldigt mycket.
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Sååååååå vackert *njuter*
  KramKramKraaaaaam!

  SvaraRadera
 8. Visst är de fina. De bruna lite fina, de svarta mycket fina ;)
  Kramkramkraaam!

  SvaraRadera