Sidor

fredag, juni 03, 2011

Full sommar!

Det blev varmt idag och sol från klarblå himmel. Jag gillrade genast upp solstolen i trädgården och tillbringade hela eftermiddagen under kastanjen.

Man kan betrakta bladen och himlen hur länge som helst.

Solen lyser precis lagom genom lövverket så det är perfekt värme att sitta i.
De här nävorna har jag tagit med mig via alla ställen jag bott på. De växte alltså i trädgården i mitt barndomshem så de är en bra bit äldre än jag. Jag älskar dem


Murre envisades med att ligga utanför ett av uthusen. Där låg han för övrigt till kl 01.30 i natt också. Då hämtade jag handgripligen in honom. Antagligen finns det möss i husgrunden som han fångar, för han var inte det minsta hungrig när han kom in.

För en gångs skull var samvetet ganska snövitt vad gällde ogräskontrollen. Rensade fint här i går. Detta är revsuga som blommar. Mycket praktisk växt! Täcker marken såpass att ogräset för en mycket tynande tillvaro.
Jag satt kvar tills 18.30. Då påstod maken att det var dags att fixa stallet. Mhmmm... och mat skulle vi kanske också ha. Man fick alltså masa sig härifrån och tacka för i dag.
                                                                              

Fast den här lille vännen vet hur man avslutar dagen. Jag serverade honom kvällsmaten på trappan och han är kvar där ute än. Klok katt! Snäll matte!
     9 kommentarer:

 1. Ser att du också haft en härlig dag och vilka fina bilder. Trädgården ser kanon ut och nu fick jag se revsugan i sin storhet...nice... Murre gillar solen..Vad pysslade Baggi och Flisa med idag då? Kastanj, såna har jag bara hört talas om ..nästa sommar packar jag husbilen....
  Kramar!!

  SvaraRadera
 2. Jag fick två eller tre plantor av den där för tre år sedan, så du bör också snart se storartat resultat. Jag tror inte den bryr sig om hur kallt det blir heller.
  Vovven låg i skuggan under äppleträdet och Baggi sov på ryggstödet till min fåtölj.
  Du, den där sista meningen du skrev... glöm aldrig den!
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Kloka katter bor hos snälla mattar!!

  SvaraRadera
 4. Precis! Det vet du ju själv ;)

  SvaraRadera
 5. härliga bilder och det ser ut att bli en lika fin dag idag

  SvaraRadera
 6. Det blir det - det är sommar!!!!

  SvaraRadera
 7. Det är så underbart nu att man skulle vilja packa ner lite i en påse och ta upp lite då och då i vinter! :)

  SvaraRadera
 8. Det hade varit en fantastisk sak! Undrar om man hade varit pigg på att ta fram "en burk gnistrande snö och -12*" så här års och minnas hur det var... =)

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder...:) Visst är det en underbar tid nu...både för människor och djur...
  Revsuga ärkanske något att satsa på därman behöver lite marktäckande...
  Fortsätt njut av sommaren.
  Kram!

  SvaraRadera