Sidor

torsdag, oktober 22, 2009

Det skönjas kan en ljusning...

Idag var den dagen när precis allting skulle ske på jobbet. Och helst fungera också. Jag har väl aldrig sett korridoren så full av "löst folk": Service på utrustningen. Nytt larm installerades och två herrar satt i elskåpet med laptopen uppkopplad i evighet!  Lärare kom till praktikanten och skulle även prata med mig och avdelningschefen. Hon -läraren alltså- brukar vara tyst och knappt svara på tilltal, men idag kunde hon prata minsann. Anställningsintervjuer,  två stycken, inklusive bisittare från huvudfirman. Sen dök Falcks också upp för att hämta pengar ur deponeringsboxen. Alla hade kunder som vanligt i röran. Det var jättekul!!


Och så var det dags. Men läs noga nu:
Vår nya chef har plockat sin första poäng. Hon meddelade på månadsmötet idag att "eftersom Esteban är ny och har kommit till nytt land med nytt jobb så är det ju mycket att lära sig. Vi ska pratas vid en stund varje tisdag" Häxan började grina upp sig... chefen fortsatte: "och vi röker givetvis inte i samma kläder som vi har vid kundbesöken" Rosa började krya på sig på sin stol... "och våra privata mobiler har vi  inte igång och pratar i utom på rasterna" Mim satt och såg allt skenheligare ut (det där med mobilerna har vi skyltar om för de kan störa våra maskiner)


Efter mötet berättade Esteban för avdelnförest. (Olivia) att han ville åka till Italien på en konferens och han ville dessutom gå en kurs i laserteknik till våren. Vi använder inte laser... Han hade strukit måndagen i planeraren som semester redan. In med Esteban till Olivia och dörren stängdes. Chefen stod i receptionen och sa åt Mim att "plocka bort hans semester och ska han vara ledig ska han prata med Olivia eller mig. Kurs i laser går han inte för det har vi ingen användning för" Häxan blev alldeles pigg över alla dessa nya regler!!
Det här är från en soluppgång härom veckan när jag körde till jobbet. Men den kan ju få illustrera ljusningen som innebär att samma regler gäller för alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar