Sidor

måndag, maj 30, 2011

Måste det vara måndag?

En viss förskjutning kan anas bland veckodaganas typikaliteter. (Finns det nå´t som heter så, månne? Måste kolla, vänta... "20 okt 1993... inom en och samma kategori uppfattas som olika typiska, ge ett par exempel på hur kognitionen har samband med graden av typikalitet. ..." Jösses då, det där skulle jag aldrig gett mig in på. Jag som bara skulle meddela att torsdagstoserierna nu har dykt upp redan idag alltså tre dagar för tidigt - var ska detta sluta? Detta liknar för övrigt ett tråkigt tal där man bara lindar in sig mer och mer.
Vi tar bara ett enda exempel: Mim får på pälsen i telefon:  "....och hur kan ni bara skicka ett papper med min väninna? Hon har grav ADHD och kan inte hålla reda på någonting" Mim tittar försiktigt in i luren och undrar om hon kan se någon därinne. Sen säger hon: "Nä, det var ju synd, men hade hon inte någon med sig som kunde hjälpt henne då?" "Jo, jag var med" AAARRGGHH! Håll du reda på pappret då. Folk är tammefan inte riktigt kloka och detta var alltså bara en.
På lunchen satt vi ute så klart i solen. Plötsligt hoppar Isa upp och väsnas. Hon hade blivit skiten på! Av en tydligen ganska liten fågel. Hon var inte alls nöjd och det var äckligt och kunde man inte vara ute osv. Jag sa att hon kunde ju glädja sig åt att det inte var en råka som träffat henne. Mim sa att om man råkade ut för en råkskit så kunde man lika bra råka ut för en häst för det var ungefär samma mängd. Hahahaha! Ha! Vi var jätteroliga...
När jag äntligen kom hem konstaterade jag att gräsmattan växer vackert och fort!! Klipptajm. Kul... Gräsklipparen var på ett strålande humör och startade på första rycket - du milde! Sen låg jag i som en igel men det blev ju fint i trädgården. Djursjukhuset på tv och sen den där underbara serien "Det söde liv". Jag somnar alltid ca 20.50 från det programmet så jag har aldrig sett ett helt avsnitt. Aldrig ett helt "Äntligen hemma" heller.


9 kommentarer:

 1. Men nu är det Tisdag och solen skiner

  SvaraRadera
 2. Snälla... du kan väl komma hit å snygga till min gräsmatta oxå...hihi

  Kram sötnos
  Lilitha

  SvaraRadera
 3. Sv Vicke: Bara måndagen är över så ljusnar det betydligt!


  Sv Lilitha: Stånk... =)
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Jisses, vart skall detta sluta, bara måndag är det också. Jag säger ju det, måndagar skall väck ur almanackan attvä attvä attvä :) Det där med att somna sig ifrån program, det känner jag igen. Vissa är lögn i helvetet att få se. John Blund kommer oavkortat och hämtar en var endaste gång *sur* Nå, det är väl inte meningen att man skall få titta på programmet då :)
  Sv; Japp, ny råvara är utlagd av homosapien släktet, snuskhumrar!
  KramKramKraaaaaaaaaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 5. Ond fågel!!! Det att torsdagen kom tidigt kan bero på att det är röda dagar och klämdagar och ny månad. Du förstår vad det kan röra till sig i skaller där det redan är rörigt!!

  Du har något att hämta hos mej!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Sv Ninz: Man kan sedan se andra halvan av de missade programmen när de går i repris. Blir som nytt!!
  Kraaaaam!!


  Sv Lippe: Ahaaaa, det var därför alla var så prilliga, de röda dagarna ställde till det.
  Jag har redan sett vad jag har att hämta och funderar för fullt =)

  SvaraRadera
 7. Torsdag utbytt till måndag ..fast det kommer nog fler händelserika dagar...hoppas jag =)
  Och här börjar det snart vara dags för första klippningen..inte ofta den startar på första rycket..
  Jag är för nyfiken för att somna framför tv´n..men ruggigt kvällstrött ändå. Du som arbetar på dagarna har all "rätt" att somna, och att missa lite "söte liv" kanske bara är bra..man blir ju sååå sugen.
  Kramen!

  SvaraRadera
 8. Fågelskit i huvudet är superäckligt. Jag fick det en gång när jag skulle till jobbet. Lagom kul :(

  SvaraRadera
 9. Sv Helena: Det är kanske det som menas med två torsdagar i samma vecka =)
  Skadar i och för sig inte att missa det där, för det handlar bara om grädde och smör och choklad och ägg och socker...
  Kram!


  Sv veiken: Det är visst äckligt - fåglar kan dessutom bära på både det ena och det andra inombords... Men det lär ju betyda tur =)

  SvaraRadera