Sidor

fredag, maj 06, 2011

Smultron

Nu skiter vi i tyskar, rumäner och annat folk. Ledig fredag! Solen sken från klar himmel, svalorna har börjat bygga och det är vååår!! Hex stod på huvudet i rabatterna. Rensade och räfsade och sådde både grönsaker och blommor. Murre klev omkring i jorden och fåglarna satt och ringde med sina fågelmobiler till varandra för fullt att det var frön på gång i jorden,  men nu hade jag en plan B.
Hos sista blomsorten -vit hallonakleja- jag sådde var det inte många frön i påsen. Den ska bli ca 70 cm hög så det gällde att så glest. Plötsligt knep något runt mitt finger. En jättestor ljusbrun skalbagge hade gripit tag i mig. Jag blev så överraskad att jag slog ut med handen för att skaka bort honom, men han var stor och stark och blev också överraskad så han knep sig hårdare fast. Nu fick jag för mig att han skulle bita mig så jag skakade riktigt hårt. Skalbaggen ramlade av och det gjorde en del frön också... Undrar var/om de kommer upp? Alltid ska nå´t hända.
Och så verkställdes plan B. Sådden täcktes med plast. Ha! Inga skitande katter eller fröätande fåglar eller sandbadande fåglar eller springande tervar eller annat fyle ska förstöra mina rabatter i år.
Efter allt detta körde vi  med två av halvbloden. De gick hur bra som helst och idag var det varmt och skönt att åka.
Mycket fin dag! Sådana dagar skulle gå att spara som smultron på ett strå...

4 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt bra dag trots skalbaggebett. Hoppas denna dag är lika bra =)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Skalbaggen var ju faktiskt fredlig, men vilken bjässe!
  Det kanske blir en "smultrondag" till, det vet man aldrig =)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. ja, sol o värme då mår jag som en prins

  SvaraRadera