Sidor

söndag, maj 08, 2011

Rymningsbenägen

Bagelidera (!) ska helst inte gå ut tycker vi. Eftersom han är lite hastig och kan komma ut på vägen så är det ingen vidare kombination. Baggi själv har annan åsikt... Så länge Flinga och Murre är inne går det bra, men blir han själv tycker han att man bör ta saken i egna tassar. Alltså la han sig på lur och rätt som det var hade han fintat mig och rusade ut. Inga problem - enkelt gripande vid stalldörren och in igen.
Så gick det ett par timmar. Jag var i trädgården och lite i stallet och när jag tittade ut på gården satt en hund och två katter där. Ytterdörren stod halvöppen. Jag stack in huvudet och undrade om husse hade koll på att dörren var öppen och Baggi ute. Det hade han givetvis inte... Gripandet denna gången var något svårare men lyckades nere vid källardörren. Katt inlevererad för andra gången.
Skam den som ger sig. På kvällen rusade Baggi ut för tredje gången - som en tjur ungefär och husse var alldeles för långsam. Nu var lille kisse riktigt i stöten så han balanstravade ut i trädgården med ett öga på oss. (Jodå, det gjorde han visst. Baktassarna nuddade nästan buken på honom när han travade just utom räckhåll) Husse förföljde alldeles för nära så nu hoppade Baggi över stengärdet och in på grannens åker. Där satte han sig och åt gräs... Jag hade "tofflor" på mig - träskor lär det heta i resten av landet- och insåg att med dem på fötterna var det inte tillrådigt att klättra bland stenar. Då tar man dem av sig för här gällde det att bärga katten. Klättrar alltså genom vår bokhäck, samtidigt över stenarna, under taggtråden och så försiktigt närma sig kattaset Bagheera. Jag lyckades fånga och lyfta upp honom. Maken kastar tofflorna genom häcken och jag får ta långa vägen hem längs vår häck, ut på vägen och över gården. Lille kisse satt lyckligtvis stilla tills vi var på gården. Då började han vrida sig så jag fick sätta ner honom och greppa om. In! Klart.

Tar man inte där man sätter...
 Imorgon och framledes stänger vi  inne innan vi öppnar ut.

6 kommentarer:

 1. Kattrackare!! Man förstår ju hur han tänker och tycker men så vill man ju samtidigt inte att något ska hända! Inte lätt varken att ha eller vara katt!

  SvaraRadera
 2. När dom väl har kommit på att det kan gå, så brukar det vara ett evigt testande. Men till slut brukar dom acceptera det hela. Baggi den busen förstår inte sitt eget bästa.. Och vad gör man inte för att fånga en katt på rymmen =)
  Kramen!

  SvaraRadera
 3. Sv. Lippe: Visst förstår man att han vill ut. Men han är virrig och har absolut ingen koll på bilar och annat.


  Sv. Helena: Nu jamar han som bara den. Jag tror det ska gå att kattsäkra stall och loge, då kan han vara där. Ute fast inne!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Det där med stallet är ingen dum ide om det funkar. Mina katter var i stallet på vintern en stund varje dag och var helnöjda..gick in i boxarna och grävde i spånet när det var dags för behov...lättmockat.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Aj love Baggelito Bagheera, han är stört skön!! *asg*
  Kraaaaaaaaaam!!!

  SvaraRadera
 6. Sv. Helena: Jag ska definitivt pröva stallet och jag tror det går att blockera de stora portarna till logen också. Då kan han trivas, för där finns nämligen MÖSS...
  Kram!


  Sv. Ninz: Han är visst störtskön va, när man får älga omkring i strumporna och ta rätt på honom :/
  Kramkram!!

  SvaraRadera