Sidor

onsdag, maj 11, 2011

Salig röra

Det var inferno/stridszon/madhouse direkt på morgonen idag. Snart är alla så vana vid det att jag får nog ta och byta inriktning här och döpa om bloggen till älvan Blondie och skriva om fjärilar och söta barn. Ajo (a-jo) det skulle väl bli bra...?
Inte? Då kör vi "en dag på jobbet igen a´ la´ Hex:" Irländarkonsulten var på plats redan kl 8.00. Han hälsade minsann idag. Nu såg han frisk ut och vi schasade in honom till rätt rum. Så, shoot. Genast blev det mudder på Myrans rum, eller rättare sagt, det blev ett jädrans liv. Jag brydde mig inte om det alls, för det händer då och då. Efter en stund kommer Myran in till oss och berättar en sanslös historia där min kollega varit inblandad i klagomålen och nu meddelar att: "Jaaa, då ska jag lägga mig ikväll och grå-hå-ta hela natten." Du milde, skulle man gråta var gång någon hade synpunkter på en så gjorde man väl inget annat.
Nästa "tråd" drar igång. Löneförhandlingen för ena facket är klara och chefen meddelar resultatet. Jag fick det jag räknat ut att jag skulle ha och är väl hyfsat nöjd. Det tog inte fem minuter så hittade jag en gråtande (nu gråtes det igen) Mini som var besviken på sin lönehöjning. Mhmmm, kanske inte ska sitta på Tradera och Hemnet när det är kunder på rummet. Detta har chefen upptäckt och icke funnit acceptabelt.
Sen följde en sanslös diskussion om huruvida Köpenhamnstågen stannar i Hyllie i Malmö. Alla tåg gör det numera, men vissa kunde allt om detta och jag pallade inte ingripa. Detta kommer att ha stor betydelse på fredag, för då är det firmafest minsann med 1100 deltagare. Jag tänker medverka tills folk fyllnar till och vill slåss och åker jag hem!
Orkar ni en till? För det fortsatte... Plötsligt blev allt mörkt. Strömavbrott i hela byn. Becksvart. Reservaggregatet underhåller belysning i korridoren så man hittar ut. Ingen kan göra nå´t utom min kollega som sitter och skriver vid sin dator (en stationär) hur fint som helst... Kan inte fatta detta. Strömmen kom tillbaks efter en stund, men då hade våra andra maskiner blivit störda så de larmade för fullt. Någon tog instruktionsboken och började mödosamt leta upp vad man skulle göra. Bläddra, bläddra. Hex trycker på "resetknappen" till den dyraste, väntar en liten stund, kollar mätarna, öppnar luckan, stänger luckan och kör den igen. Jättesvårt... "hur skulle jag kunna veta det" sa den bläddrande. Nähä - men jag vet.
Dags att sussa. I morgon - eller idag är det visst nu - väntar en sorts anställningsintervju. Får vi se hur det kan gå...

8 kommentarer:

 1. Här kan man snacka om händelserik dag..men du verkar ha koll på läget =) Och firmafest på gång, låter också händelserikt.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Koll?! Jag låter mig inte dras med bara =)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Hahahaha det gäller att stå utanför och observera, det är lugnast så. Att bli inblandad i denna hysteri verkar bara bli hysteriskt värre *asg*
  Sv; Jo du, det är bäst att bara sitta ner. Det onda kommer nog ifatt en vare sig jag vill eller inte :)
  Kraaaaam!!

  SvaraRadera
 4. Man sparar mycket kraft på det. Låt dem härja, jag får ju bloggstoff så det skvätter om det!!
  Kraaaam!!

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, vilken dag! Jag blir matt bara av att läsa. Men du verkar ha huvudet på skaft och elektroniska fingrar :)

  SvaraRadera
 6. Detta, min vän, ÄR en rätt vanlig dag... =)
  Det gäller bara att inte jaga upp sig. "Elektroniska fingrar..." jaaa?! Kanske det ja!

  SvaraRadera
 7. Men hallå, vart har alla mina kommentarer tagit vägen som jag har skrivit till dig. Är jag särbehandlad av blogspot på något underligt sätt *morr* Jag skrev ju ett hej dundrande långt inlägg till dig här *sur* Hur mår Hex efter denna kaotiska dag. Du har väl aldrig funderat på att sadla om, till något annat yrke.....
  KramKramKraaaaaaam

  SvaraRadera
 8. Alla är särbehandlade... Detta var en i stort sett vanlig dag =)
  Kramkramkram!!

  SvaraRadera