Sidor

tisdag, maj 03, 2011

Tio små negerpojkar igen

...och så var de bara nio osv. Icke mindre än stycken två sa upp sig idag! En har fått liknande jobb på cykelavstånd hemifrån och en flyttar med maken till Hudiksvall. Tjahapp!
Men nytt folk är på väg in. Icke mindre än stycken tre var på anställningsintervju och i morgon kommer det visst en till. En liten, liten hake med dem var - nämligen: Den första var från Rumänien och talade "sådär" svenska. Den andre var enligt kollegan från Bulgarien och talade sämre svenska är rumänen. Den tredje var från Iran och talade persiska och aningen svenska. I morgon kommer Ulrich Rippeldorff* från Tyskland och talar han inte heller svenska så blir detta inte lätt. (*Nä, han heter så klart inte så, men nå´t ditåt...)
När min kollega fick reda på att två ska sluta fick hon någon form av spunk och uppförde sig som en "tosing" hela dagen. "Kul" att jobba med...  Bär sig åt så man får skämmas. Missar. Tar evigheter på sig att få saker gjorda. Ifrågasätter självklarheter. Backar med små steg undan från kunden, håller upp händerna som en pudel som tigger kex och piper "vad ska jag göra, hur ska vi klara det" samt skriver nästan oläsliga lappar som hon skickar ut i receptionen så de sitter som fågelholkar där.
Fin dag detta...

7 kommentarer:

 1. Oooooooooooooooh maj gådd what is happening over there! Vill inte vara i dina kläder, det där låter inget vidare roligt alls.
  Sv; Visst är det lite läckert att man kan avla fram egenskaper å så finns dem bara där, skoj!
  KramKramKraaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 2. Får man vara nyfiken och fråga vad du jobbar med?
  Det verkar i alla vara turbulens på ditt jobb...;)

  SvaraRadera
 3. Det händer allt saker på ditt jobb. Men kan ingen språket??...Kanske det blir en ny Esteban, det vore nåt det =)Vi väntar med spänning på händelseutvecklingen, kan bara sluta händelserikt, tror jag.
  Kramen!!

  SvaraRadera
 4. Det känns inte som en drömarbetsplats - inte idag i alla fall. Kanske i morgon???

  SvaraRadera
 5. Há ru glömt att godkänna min tidigare kommentar? För det är helt nollat nu när jag tassar in för att läsa ditt svar till mig, så finns det iiiiingenting, skumt!
  KramKramKraaaaaaaaaaaaaam!!

  SvaraRadera
 6. Sv. Glimz 1 o 2: Nu är det stökigt igen. Men bara folk lät bli att smälla av med en gång så vore det enklare.
  Nääää, det har jag visst inte alls glömt, men jag var ju inte hemma förrän nu!
  Kraaaam

  Sv. Moonwitch: You´ve got mail =)

  Sv. Helena: Kan inte språket så bra i alla fall och det är rätt viktigt i detta fall. Vem det än blir som kommer så ska jag nog kunna göra bra historier av det...
  Kramar!

  Sv. Veiken: Idag är det rörigt. Kan möjligen bli bättre -kanske inte i morgon, men om ett tag!

  SvaraRadera
 7. Sv: Japp, sallad, paprika & gurka :) Det var vad som vankades honom :D :D Värdinnan & vännerna ville nog väldig gärna tuta i honom fler av bordet läckerheter, men där satte jag P :D
  Kraaaaaam!!

  SvaraRadera