Sidor

tisdag, januari 04, 2011

Rustning av

Det var tur att jag hade min rustning idag... Det var precis så bökigt som jag trodde att det skulle bli - nästan värre. För det första var vi för lite folk. Inte tal om indragen semester här inte. Någon hade ramlat (!) i förra veckan och kunde inte arbeta nu. Chefen tvångsförflyttade en från huvudkontoret till oss och det hjälpte ju en del.


Mitt rum var en enda röra - i princip slaktat på grejer. Satan vad jag blir sur när jag inte kan börja jobba med en gång


Redan efter en timme fick jag plocka ner en snutig tekniker på jorden med några väl valda meningar. När jag var klar med det hängde hans huvud nästan mellan knäna. Jag upplyste honom om att "jag har jobbat med sådana som du, både bättre och sämre, i 25 år så jag tolererar inte att du lägger dig i mitt jobb och försöker få dina misstag att framstå som mina. Nu har jag varit hygglig och varnat dig. Gör du om det så klipper jag direkt, även med kund på rummet" Vidare upplyste jag honom om att det jag sa var förankrat hos chefen så han hade inget för att ränna till henne och beklaga sig. Det där sista tog nog hårdast tror jag. Grrr.


"Alla" klagar på att han gör så här. Vem ställer honom mot väggen? Hex såklart. Det fick han också reda på. 


De nya -som inte är så nya längre- hade drabbats av minnesförlust alternativt mindervärdeskomplex, för plötsligt blev de oförmögna att fatta ett enda självständigt beslut. De löpte omkring och skulle fråga hela tiden. Isa satt i princip i isoleringscell i receptionen och pratade med alla tosingar som ringde. Utom den som kom in till oss, konstaterade att fåglarna har det svårt i kylan och berättade att det var självförvållat eftersom det var onda människor som återfötts som fågel... Så nu vet ni det: Uppför er i livet eller bli en fågel som får frysa...  Jag som utfodrar småfåglar som bara den. Hur blir det då? Jag kan kanske fråga om det en annan gång.


Och givetvis sket det sig på slutet så vi blev sena också.


När jag kom hem åt jag först en aning vanlig kvällsmat och sen råkade en ganska stor bit Marabou apelsinkrokant ligga framme och den råkade jag äta upp...


Nu är jag ledig igen - resten av veckan!!
Bäst att passa sig så man inte blir en svältande och frysande fågel i nästa liv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar