Sidor

fredag, januari 22, 2010

Uttunnat

Då var det sista dagen för en till av "de vettiga" på jobbet. Denna slutar för att hon fått jobb på cykelavstånd från hemmet. Och det förlänger ju fritiden en aning så varför inte. Hon kom till oss för att hon var kompis med förrförra chefen. Ingen annons eller anställningsintervju där heller inte. Hmmm. Ett tag fick hon göra uppgifter som hon var överkvalificerad för men med den högre lönen... Snäll chef. Eller? (Man börjar ju titta lite snett på gullegrisen.) Detta gick emellertid över vid näst senaste chefsbytet. Med rätt uppgifter som det ska vara blev det lugn och ro och hon är ju duktig i sitt yrke. Men nu är det som sagt slut med det. Det kommer en ersättare 1/3. No comments yet... men det ska visst vara lite rockstjärnelook över det hela.


Förresten - hon som slutar har en katt. Den heter Kajsa om nu någon tycker att det har betydelse... Lilla Kajsa tycker det är värdelöst med vinter och värdelöst att gå på lådan. Hon fixar saken på egen hand. Matte vaknar av att det osar kattskit. Lilla Kajsa har "satt sig" under sängen. Matte plockar upp det hela mitt i natten och somnar om. Nästa natt vaknar matte av att det osar katt ännu mer ("Jag trodde att hon hade skitit på kudden") Matte plockar upp det hela mitt i natten och somnar om. Tredje natten vaknar husse av att liksom själva resultatet landar med små dunsar på golvet under sängen. Husse blir förbannad! Husse är snabb. Han rycker till sig en handduk, böjer sig ner under sängen och snärtar till lilla Kajsa där hon sitter. Kajsa flyr. Husse plockar upp det avbrutna resultatet och jag tror inte han somnar om så fort för han var ju rätt så arg. Fjärde natten går Kajsa på lådan. Femte natten går Kajsa på lådan.


              

Kanske en smula äcklig bild, men i pedagogiskt undervisningssyfte skulle man visa den för Kajsa - katten Kajsa alltså...

              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar