Sidor

torsdag, juli 30, 2009

Ingenting går bra

Vissa dagar skulle man skita i att gå ur sängen... Idag inträffade följande: Viktigt videoband var försvunnet. Vi hade lånat det länge och NU skulle det återlämnas. Två peroner letade vilt i en kvart. Till slut hittade jag det. Katterna hade knuffat det bakom allt mög som maken har i sina hyllor.


Snickare dyker upp. Han ska fixa lite med ett staket, svetsa järn på en vagn och borra nytt fäste till en boxdörr. Staketet går konstigt nog bra. Att böja järnen går också bra, men när han ska fästa dem är bultarna för korta... Observera att denne man i stort sett inte gör några misstag när han jobbar. Men bultarna var och förblev för korta. Vi la ner projektet för idag. Att borra ut det gamla fästet till boxdörren gick bra. Sen var bulten lagom lång men fästmuttern passade inte. Vi la ner det projektet också för idag.


Ett lass med 130 höbalar kommer. Nät ligger om lasset, bara att fästa i hissen och hala upp. Maken glömde offra tre levande kycklingar och hissen blev på väldigt dåligt humör. När lasset hängde i luften så brast länken som höll hissbommen och lossnade med ett jävla brak. 130 balar spreds över hela logen och blockerade dörren in mot stallet. Bonden som levererade höet såg till att försvinna härifrån ögonblickligen. Nu var det lite jobb att stapla undan och försöka binda upp nätet och hissa igen. Jag sa att det aldrig skulle gå, men maken sa att det gör det visst. Vi hissade, lasset åker över kanten upp till höskullen, en bal ramlar av -var landar den- givetvis rakt ner i drivhjulen på hissen som slirar vilt. Jag skriker och hoppar omkring och nu börjar en rökpelare stiga från hissen samtidigt som det luktar bränt. Vi får upp en spann vatten kvickt som ögat som maken häller över drivremmen. Sen vidtog en lång stunds rensande av hjulen från hö och damm. Nu hänger lasset därute och väntar på att vi ska våga oss på nästa drag. Vi får se. Jag tror jag följer Hilmas exempel på avslappningsövning istället.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar