Sidor

tisdag, juli 07, 2009

Rövarhistoria

Jag har en bekant (Nisse) som råkar ut för de mest egendomliga situationer. Nisse har det gott ställt, han har fina och dyra bilar, väl inarbetat företag med många anställda, mycket prylar och eftersom han värnar om de som är lite bakom så hamnar han då och då i kläm. För att förstå följande historia bör man känna till följande: Bilen: Ganska ny mercedes i 350 klassen, grönmetallic, dyr, Nisses ögonsten. Nudelen/hunnajävelen: Aprikosfärgad dvärgpudel, rörelsemönster som poppande pop-corn, gör som den vill.  Linkman: Egentligen anställd på Nisses företag, men hissen går inte ända upp alla gånger, så Nisse låter honom göra lättare småjobb.


Nisse berättar: "Nudelen hade hoppat upp på bilen och sprungit på den och repat huven. Hunnajävel. Stora jävla revor efter tassarna. Jag sa till Linkman att ta polermaskinen med trasselhjulet och se om han kunde få bort märkena. Linkman gick efter vinkelslipen och den väger ju för fan tio kilo. Han monterade fast trasselhjulet på den. Sen la han manken till och tryckte när han polerade för fullt så lacken försvann fantamej ner till plåten. Som bilen såg ut. Nu var där stora vita fläckar  istället för små hack. Jag frågade Linkman hur han kunde vara så inihelvetes dum så han polerade med vinkelslipen men han sa att han hade ju haft trasselhjulet precis som jag sa. Ja, men med polermaskinen var det meningen. Det är inga problem, sa Linkman. Jag målar i med lackstift där det fattas"


Ridå. Nisse ilsken så han tuggade fradga. Ganska nära att lappa till Linkman. Han får skiljas från X antal tusenlappar och hans fina merca blir aldrig mera sig riktigt lik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar