Sidor

lördag, december 26, 2009

Julsaga

100 fick salmonella på näringslivs-julbord (metro.se)  Det kostade £95 per man!! Dyrt sätt att få salmonella... Fy för den lede!


Det var en gång för länge sedan när häxan jobbade på en större arbetsplats än nu. En av avdelningarna skulle flytta från huset och ville därför bjuda på avskedslunch. Maten beställdes från en ganska stor och väl inarbetad retaurang. Det var kycklingsallad med bröd och ost och tårtor att ha till kaffet efteråt. Det var vackert dukat i personalrummet där det för dagen var ommöblerat så man satt vid småbord  med plats för sex eller åtta stycken. Maten var god!


Dagen efter var en tisdag och då var häxan ledig. På natten mot onsdagen fick häxan väldigt ont i magen. Det blev så besvärligt att hon bäddade på badrumsgolvet för det var inte ens lönt att gå och lägga sig i sängen mellan anfallen. Häxan bodde alldeles själv så hon fick åtminstone vara ifred. Nästa morgon ringde hon givetvis och sjukanmälde sig och fick då veta följande: Vid lunchtid på tisdagen hade folk börjat må illa och kräkas. De ville åka hem, men hur reser man med tåg eller buss eller kör bil akut magsjuk? Makar och bekanta fick hämta dem. Onsdag morgon ringde ytterligare åtta(!) och var sjuka...


Häxan trodde att hon skulle bli frisk under denna dag. Hon åt ingenting och inte förrän på kvällen provade hon med ett par teskedar vatten. Det kom upp igen. Häxan blev orolig. Men efter ett par timmar stannade lite vätska kvar där den skulle stanna. Det gick inte att jobba på torsdagen heller. På fredagen var de flesta tillbaka, men inte alla. På måndagen berättade några att de aldrig varit så sjuka.


Matförgiftningen satt i enstaka kycklingbitar. Av de som tagit mat ur samma skål blev vissa sjuka och andra inte. Därför kallas denna variant av magsjuka "rysk kycklingroulette"
Därute cirklar förgiftningen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar