Sidor

tisdag, december 08, 2009

Massa krafs

Fick den tvivelaktiga äran att sitta i receptionen i eftermiddags. Förr var det ganska kul och ett trevligt jobb. Numera är det så specialiserat och svårt att det är för jävligt därute. Dessutom är den ju ett hål i väggen just nu för ombyggnaden är inte klar. Jag kastade mig kvickt ner på andrepilotens plats och Lina fick ta stormluckan. Omvänt fick jag dårpippisamtalen på telefon och hon de levande kunderna... Rätt som det var fick jag upp "meddelande - bytt namn" om en kund. Vad hade han bytt till då? Jo - "Sucker"  Nä, men man dör ju...


Vårt eminenta datorprogram har numera inte funktionen att kunna skicka med elektronisk anvisning om vad kunderna ska ha för bokningar om de behöver komma en gång till. Teknikerna lämnar alltså med dem en papperslapp ut i receptionen... Tåligs lappar liknar en tvåårings första ritförsök. Mim och Lina är ju fromma och rara så de tar hans lappar och gör sitt bästa. Är Häxan from och rar? Nope. Jag gör en "översättning" på de två värsta lapparna och tågar in till Tålig som står vid sin dator och skriver. Han glor över kanten på sina glasögon när jag kommer in och jag tycker han hukar sig lite. "Vad är det här för skit" säger jag och lägger krafset på hans tangentbord. Han tittar dystert på lapparna och ännu dystrare på mig och förstår inte alls att jag försöker skoja med honom. "Vad står det där?" frågar han. "Det undrar jag också" säger jag. Han läser min s.k översättning. "frrrnc cic ´ alm lifkr" "Vad betyder det?" "Det har du ju själv skrivit, är det samma som orefissen even och så undrar jag vad klottret först betyder, eller ritade du bara igång pennan" Då skrattade han faktiskt! "Ja, jag startade nog pennan" Jag vill inte se så´n skit igen sa jag och gick ut. Stackars man. Han är som sagt enormt tacksam att trimma för han är så torr så det är inte klokt! (Han är inte så lättskrämd, för han frågar gärna mig om han behöver något ovanligare material)


Chefen lät meddela idag att angående rumsbokningar i Turkiet ska vi bo fyra och fyra efter bokstavsordning!! Nya grepp? Umgås? Näää. Häxan vill bo själv på natten... Häxor är inte att lita på nattetid - eller? Ska vi följa den ordningen ska jag bo med chefen, avdelningsföreståndaren och - Esteban!! Vilket gäng!! Vilken glädje!! Glöm det direkt.


                    

Måste man vara med på alla föreläsningarna...? Jag kanske behöver ha annat för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar